characters characters

Saptamana Mondiala a Alaptarii 2020

04 august 2020    |   737 vizualizări

Varsta: 18 ani +, 0 - 3 ani.

saptamana mondiala a alaptarii 2020Tema saptamanii Mondiale a Alaptarii din acest an este “Sprijinim alaptarea pentru o planeta mai sanatoasa.”. Organizatia Mondiala a Sanatatii si Unicef atrag atentia nevoii de a proteja si promova accesul femeilor la consiliere privind alaptarea, un element esential in sprijinul alaptarii.

Alaptarea ofera copiilor cel mai bun inceput in viata si ajuta la sanatatea fizica si emotionala a copiilor si mamelor. Desi este un proces natural, alaptarea nu este intotdeauna usoara, iar mamele au nevoie de sprijin pentru a incepe si a mentine alaptarea.

OMS arata ca serviciile de consiliere privind alaptarea le asigura mamelor informatiile, sfaturile si increderea de a lua decizii individuale privind alaptarea. Cresterea accesului la consilierea in alaptare este asociata cu prelungirea alaptarii exclusive, care aduce beneficii copiilor, familiilor si economiei. Studiile arata ca in fiecare an, vietile a 820 000 de copiii ar putea fi salvate daca acestia ar fi alaptati exclusiv pentru o perioada mai lunga de timp.

Citeste si:

Beneficiile alaptarii pentru copii si mame


Alaptarea in perioada de diversificare


In timpul pandemiei Covid-19, OMS si UNICEF arata ca este nevoie de solutii inovatoare astfel incat mamele sa aiba acces la serviciile de consiliere in alaptare.


In perioada 1-7 august, Clinica de Alaptare organizeaza evenimente online de informare legate de alaptare, transmise live pe pagina de Facebook.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu