characters characters

Romania nu se regaseste in top 200 al celor mai bune universitati din lume

09 octombrie 2009    |   741 vizualizări
Universitatea Harvard, Universitatea Cambridge si Yale sunt primele trei institutii de invatamant superior din lume pentru 2009, potrivit clasamentului intocmit anual de Times Higher Education. Romania nu este reprezentata in top 200 de nicio univesitate.

Primele 15 pozitii ale clasamentului sunt ocupate doar de universitati din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie. Harvard isi mentine pozitia de lider mondial, in timp ce Cambridge urca trei pozitii fata de clasamentul pe anul 2008, devenind a doua cea mai buna universitate din lume, surclasand Yale, UCL si Imperial College London. In top zece intra si prestigioasele universitati Oxford, Chicago, Princeton sau MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Clasamentul THE - QS World University Rankings are in vedere o serie de factori precum opinia lumii academice despre universitate, parerea angajatorilor, cercetarile intreprinse de corpul academic, dar si procentul de studenti internationali care ii urmeaza cursurile.

Din Australia, sase universitati au intrat in top. Noua Zeelanda are trei institutii de invatamant superior in primele 200 din lume, iar Canada este reprezentata in primele 20 de Universitatea McGill, clasata pe locul 18.

Din Asia, cele mai bine cotate institutii sunt Universitatea din Tokyo (locul 22), Universitatea din Hong Kong (locul 24), Universitatea Kyoto (locul 25) si Universitatea Nationala din Singapore (locul 30). China este reprezentata de Universitatea Tsinghua, clasata pe locul 49, iar India ocupa locurile 163 si 181 cu Institute of Technology Bombay si Indian Institute of Technology Delhi.

Dupa Marea Britanie, Franta este prima care intra in top, in termeni de tari europene, cu Ecole normale superieure, Paris, pe locul 28. Alte state europene cu institutii de invatamant superior foarte bine cotate sunt Elvetia, Irlanda, Olanda, Danemarca, Belgia sau Germania.

Rusia ocupa locul 155 cu Universitatea Lomonosov din Moscova, dar si cu Universitatea din Sankt Petersburg (locul 168).

Romania nu reuseste nici in acest an sa intre in topul mondial al institutiilor de invatamant superior.

Sursa: www.realitatea.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu