characters characters

Redeschiderea scolilor in ianuarie 2021

Cum arata situatia scolilor in alte tari din Europa

05 ianuarie 2021    |   1159 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

redeschiderea scolilor in ianuarie 2021
Ministerul Educatiei a anuntat intr-un comunicat de presa ca doreste redeschiderea cat mai grabnica a scolilor, dar ca aceasta decizie va fi luata in considerare abia dupa o analiza atenta a datelor referitoare la:

  • Evolutia epidemiologica - potrivit situatiilor cu privire la rata de infectare in urma vacantei de iarna/rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie a.c.;
  • Raportarile numerice solicitate inspectoratelor scolare pentru fiecare unitate de invatamant, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic ce are DISPONIBILITATE de vaccinare - situatie solicitata tuturor unitatilor si institutiilor de invatamant cu termen 15 ianuarie, orele 16.00.

Comunicatul arata ca:

„In acelasi timp, se vor avea in vedere si masurile adoptate de alte state care se confrunta cu o situatie epidemiologica asemanatoare, precum si raportarile din sistemul de educatie cu privire la numarul elevilor aflati in situatii de risc din cauza dificultatilor inregistrate pe parcursul procesului de invatare-predare online (termenul de raportare pentru aceasta situatie este 11 ianuarie a.c.).

Ne dorim derularea semestrului al II-lea in format clasic, insa ne vom putea pronunta responsabil si fundamentat doar dupa jumatatea lunii ianuarie, respectiv in ultima decada a lunii.

Va fi luat in considerare orice scenariu ce va rezulta in urma analizei. Nu excludem niciun scenariu, fie ca vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care sustin examenele nationale, fie ca vorbim de prioritate a zonelor cu o rata de infectare mai redusa, asa cum solicita Consiliul National al Elevilor.

Am planificat in aceasta saptamana consultari cu reprezentantii elevilor, studentilor, parintilor si cadrelor didactice pentru a analiza tot spectrul masurilor ce se impun atat in vederea redeschiderii scolilor, cat si in vederea compensarii pierderilor suferite de sistemul de educatie pe parcursul crizei sanitare. In cursul saptamanii viitoare am planificat, de asemenea, consultari cu factorii de decizie din domeniul sanatatii.”

Intre timp, in Marea Britanie, in urma unei decizii anuntate ieri, scolile raman inchise pana cel putin la jumatatea lunii februarie, ca urmare a cresterii numarului de imbolnaviri cu Covid-19. Cresele, centrele de ingrijire a copiilor si scolile speciale raman deschise.

In Franta, elevii s-au intors la scoala ieri, pe 4 ianuarie, iar in Tarile de Jos, reluarea cursurilor a fost de asemenea amanata pana pe 18 ianuarie, dupa inchiderea scolilor pe 15 decembrie 2020, in incercarea de a reduce numarul imbolnavirilor.

In Germania, scolile ar putea ramane inchise pana pe 31 ianuarie 2021, ca urmare a prelungirii masurilor de carantina incepute pe 16 decembrie 2020. Decizia oficiala urmeaza sa fie anuntata astazi.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu