characters characters

Recomandari referitoare la predarea si invatarea cu privire la Holocaust

30 iunie 2020    |   682 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

recomandari privind predarea si invatarea in legatura cu Holocaustul
Alianta Internationala privind Comemorarea Holocaustului (IHRA) a publicat un ghid privind predarea si invatarea cu privire la Holocaust, dedicat profesorilor si creatorilor de politici educationale. Publicatia este disponibila in limba romana si in limba engleza.

Autorii ghidului arata ca „Analiza efectuata de IHRA cu privire la Educatia despre Holocaust a dezvaluit o serie de aspecte ingrijoratoare Lacune semnificative legate de cunoasterea si intelegerea Holocaustului, mituri si prejudecati raspandite si o tendinta de a evita intrebarile dificile privind istoriile nationale, toate acestea au fost identificate drept provocari la adresa predarii si a invatarii cu privire la Holocaust. În plus, natiunile au istorii diferite si legitimeaza descrieri despre Holocaust, precum si diferite cadre educationale, pedagogii si traditii, care trebuie luate in considerare.

Recomandarile au scopul de a oferi o baza pentru realizatorii de politici publice, practicieni si profesori, care ii va sprijini pe acestia:

  • Sa isi dezvolte cunostintele despre Holocaust, asigurand exactitatea cunoasterii si intelegerii individuale si cresterea gradului de constientizare a posibilelor consecinte ale antisemitismului.
  • Sa creeze medii de predare angajante pentru invatarea cu privire la Holocaust.
  • Sa promoveze gandirea critica si reflexiva despre Holocaust, incluzand activitatea de contracarare a negarii si distorsionarii Holocaustului.
  • Sa contribuie la educatia privind Drepturile Omului si prevenirea genocidului.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu