characters characters

"Interzicerea simbolurilor religioase in scoli aduce tirania"

29 decembrie 2009    |   575 vizualizări

Episcopii polonezi compara interzicerea crucifixelor in scolile din Italia cu totalitarismul si cer Uniunii Europene sa se pronunte clar in aceasta problema, intr-o scrisoare adresata credinciosilor si citita duminica in bisericile din Polonia, relateaza AFP.

"Institutiile europene centrale sa raspunda clar: in numele cui isi gasesc loc in Europa toate aceste extravagante, cand pentru Hristos nu este loc? De ce se permite ca, la fel ca in momentele cele mai sumbre ale totalitarismului, crestinii sa fie insultati si expusi abuzurilor?", au solicitat explicatii episcopii polonezi.

"Istoria a aratat ca cel care lupta impotriva crucii imbracand haina drepturilor omului s-a dovedit de fiecare data pana la urma un tiran", au declarat episcopii, potrivit carora este imposibil sa cladesti Europa fara acest simbol crestin.

La inceputul lui noiembrie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, a considerat prezenta crucifixelor in scoli contrara drepturilor parintilor de a-si educa proprii copii potrivit convingerilor lor si drepturilor copiilor
la libertate religioasa. Acest verdict a fost respins de majoritatea opiniei publice din Italia.

Sursa: www.evz.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu