characters characters

Proteste ale Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) in fata Ministerului Muncii

21 februarie 2018    |   729 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

proteste sindicate educatie
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va picheta Ministerul Muncii miercuri, 21 februarie 2018 intre orele 13.00 – 15.00 si joi, 22 februarie 2018, intre orele 10.00 – 14.00.

Potrivit comunicatului de presa eliberat de FSLI, decizia a fost luata dupa ce aceasta noastra a trimis memorii cu problemele din sistemul de educatie catre Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Educatiei Nationale, precum si catre Guvernul Romaniei. Federatia atrage atentia Guvernului ca nemultumirile angajatilor din educatie sunt mari si ca lipsa dialogului social pentru rezolvarea acestora ar putea duce la proteste de amploare in intreaga tara.

FSLI cere Guvernului modificarea OUG 3/2018, privind unele masuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajati din invatamant aflati in concediu medical pierd sume importante din venit. 
 

FSLI solicita Guvernul renegocierea Legii cadru nr. 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1/12 intre cel mai mic si cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind pozitionat intre 1,64 si 2,76, in treimea inferioara a grilei de salarizare. Precizam faptul ca majorarea acordata la 1 ianuarie 2018 nu poate sa acopere nici macar rata inflatiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajatilor din educatie sa fie cat mai scazut.

FSLI cere modificarea de urgenta a Legii cadru nr. 153/2017, privind salarizarea bugetarilor, intrucat a creat discriminari atat in randul anajatilor din sistemul bugetar, dar si in randul angajatilor din invatamant. Reincadrarea personalului didactic, pe aceasta lege, incepand cu data de 1 iulie 2017, a dus la situatii absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine platit decat personalul didactic calificat cu definitivat, grad didactic II sau chiar grad didactic I.

FSLI solicita, de asemenea, ca majorarea de 20% de la 1 martie 2018 sa se acorde si pentru personalul nedidactic.

FSLI solicita Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel incat cadrele didactice sa se poata pensiona cu trei ani inainte de implinirea varstei standard. Nivelul de suprasolicitare neuropsihica, precum si cazurile medicale, care le impiedica pe cadrele didactice sa isi desfasoare activitatea la catedra in conditii normale, impun crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii.


*Sursa foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu