characters characters

Programul pentru gradinite „Citeste-mi 100 de povesti!”

20 ianuarie 2021    |   796 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 0 - 3 ani.

Programul Citeste-mi 100 de povesti
Ieri, 19 ianuarie 2021, fost semnat protocolul de colaborare intre Ministerul Educatiei si Cercetarii, Asociatia OvidiuRo si Ministerul Culturii pentru implementarea Programului „Citeste-mi 100 de povesti!”, menit sa incurajeze lectura in familie si in gradinita. Programul este inscris sub egida Proiectului „Romania Educata”, derulat de Administratia Prezidentiala.

In urma semnarii, la ora 14:00 a avut loc lansarea online a programului national „Citeste-mi 100 de povesti!”. Programul isi propune sa stimuleze lectura in randul copiilor, atat in gradinite, cat si in familie. Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectura si de a-si dezvolta atentia, vocabularul, imaginatia si mai ales motivatia pentru invatare. Programul contribuie asadar, in mod direct, la dezvoltarea literatiei si a unor obiceiuri de lectura care favorizeaza procesul de invatare si de alfabetizare functionala, in special pentru copiii din familiile defavorizate si izolate cultural.

Obiectivul nostru este ca, in urmatorii cinci ani, toate gradinitele publice din Romania sa devina Gradinite Biblioteca, adevarate insule de lectura si cultura pentru copii. Pentru ca o gradinita sa primeasca acest statut, directorul acesteia va dezvolta si va implementa, alaturi de echipa sa de profesori de invatamant prescolar, un plan anual de lectura dedicat copiilor, cu sesiuni saptamanale de lectura, cu invitati care sa le citeasca celor mici. OvidiuRo va oferi cadrelor didactice sesiuni de formare centrate pe literatie, punand accent pe modalitatea de a le citi copiilor, de a le capta atentia si de a le stimula curiozitatea. Gradinitele vor fi dotate cu un important fond de carte tiparita si in format digital, iar copiii vor primi carti pentru acasa, pentru a incuraja lectura in familie.

In urmatorii 5 ani, proiectul isi propune sa:

 • Ofere profesorilor sesiuni de pregatire profesionala, in ceea ce priveste literatia si un set de carti uriase
 • Doteze fiecare gradinita cu un minim de 30 de titluri noi de carti, care sa fie folosite in activitatile de lectura
 • Ofere minim o carte fiecarui copil din gradinita, carte pe care sa o poata lua acasa
 • Asigure sustenabilitatea acestor activitati prin corelarea cu proiectele strategice la nivel national si european.

Directorii de gradinite se pot inscrie in program completand formularul accesibil aici


*Sursa foto: Freepik.com

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Fără foto
  Zarzu Maria    20.01.2021 - 13:51
  Felicitări pentru inițiativă! Mă bucur că pot beneficia grădinițele din mediul rural.