characters characters

Profesorii vor primi pentru materiale didactice doar un sfert din banii pe care ii primeau

21 decembrie 2009    |   570 vizualizări
 

Ministerul Educatiei plateste profesorilor titulari si suplinitorilor calificati cate 120 de lei pentru materiale didactice, cu aproximativ 300 de lei mai putin decat anii trecuti, ramanand insa cateva mii de suplinitori necalificati care nu vor primi niciun ban pentru carti, potrivit autoritatilor.

"In cele mai multe zone banii s-au platit deja, sunt mai putini decat anii trecuti, dar tot este bine ca s-a putut rezolva si cu aceasta suma", a precizat pentru NewsIn reprezentantul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.


Cei care raman fara niciun fel de ajutor suplimentar pentru materiale didactice sunt suplinitorii necalificati, adica aproximativ 8.400 de cadre didactice care activeaza in special in mediul rural. Acestia au salarii cuprinse intre 500 de lei net pentru un debutant si 900 pentru cei cu maximum de vechime. Ajutorul de 100 de euro pentru cumpararea de carti si programe educationale se acorda profesorilor indiferent de varsta din septembrie 2007.


La inceputul acestui an, guvernul a cautat diferite metode prin care suma respectiva sa nu se mai acorde, fiind vorba de un buget total de 26 de milioane de euro. Una dintre metodele gasite atunci era ca beneficiarii programului sa fie restransi la cadrele didactice mai tinere de 35 de ani, adica jumatate din totalul cadrelor didactice din Romania.


In final, solutia gasita de minister a fost reducerea sumei, pentru a satisface peste 260.000 de persoane. O culegere simpla de romana sau matematica, de pilda, costa intre 30 si 50 de lei, iar pretul unei culegeri care are si planse sau suport multimedia poate depasi 100 de lei.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu