characters characters

Probele lingvistice si digitale de la Bac se vor da cu profesorii de la clasa

22 decembrie 2009    |   608 vizualizări
 

Potrivit noii metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, probele lingvistice si digitale de la acest examen se vor tine cu propriii profesori. La examenele de bacalaureat organizate in anii trecuti, comisia de evaluare dintr-un liceu era formata din profesori care nu predau in acea institutie.

Cu toate ca mai sunt doar doua luni pana incepe proba orala la limba romana, Ministerul Educatiei nu a explicat cum se va desfasura bacalaureatul in licee. In primul rand, pe parcursul derularii probelor lingvistice si digitale, in scoala isi vor desfasura cursurile elevii din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a. Apoi, profesorii care vor fi prezenti la evaluare vor pierde cursurile pe care le aveau normal stabilite la anumite clase, iar elevii vor avea, din nou, de recuperat materia pierduta.

O alta problema va fi plata profesorilor examinatori care, in anii trecuti, erau recompensati separat. Cum primele probe de la Bac se vor desfasura in timpul anului scolar, exista sanse ca profesorii sa nu mai fie platiti suplimentar si sa primeasca acelasi salariu.

O alta modificare a examenului de bacalaureat este proba de la limba straina, care nu va fi orala, ci va cuprinde o proba scrisa care dureaza 90 de minute, o proba orala de 10-15 minute si intelegerea unui text audiat, timp de 20 de minute. In total, aceasta proba ar trebui sa dureze doua ore. Problema este, insa, proba de auditie, pentru ca, in provincie, liceele nu sunt dotate cu materiale.

Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu