characters characters

Primul tratament cu celule stem specializate se lanseaza in Romania

04 decembrie 2018    |   626 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

rigenera
Primul tratament de regenerare celulara cu ajutorul celulelor stem specializate se lanseaza pe 6 decembrie in Romania, in prezenta medicului Antonio Graziano, inventatorul metodei Rigenera.

Procedurile demonstrative vor fi realizate la clinica Zetta de catre Dr. Dragoș Zamfirescu, Doctor in Stiinte Medicale, medic primar in Chirurgie Plastica, Estetica și Microchirurgie Reconstructiva și de catre Dr. Mihai Râșcu, medic primar Ortopedie-Traumatologie, in timp ce la clinica Sanivet, Dr. Razvan Tanasescu, medic chirug veterinar va aplica noua metoda in aria medicinei veterinare.

In Romania, metoda este disponibila cu sprijinul bancii de celule stem, Stem Sure.

”Este un moment de rascruce pentru Medicina Regenerativa din Romania prin faptul ca transplanturile de celule stem adulte devin acccesibile incepand cu luna decembrie a acestui an. Stem Sure a fost mereu in avangarda cercetarii in domeniul celulelor stem, un pilon important in medicina viitorului. Iar metoda Rigenera este o dovada in plus ca organismul este un mecanism atat de bine pus la punct incat isi poate fabrica singur ”piesele de schimb” și tot ce trebuie sa facem este sa sustinem aceste procese cu ajutorul progreselor pe care stiinta si cercetarea le fac constant” spune doctorul Bogdan Ivanescu, Director General Stem Sure.

Rigenera este un tratament de medicina regenerativa ce reface structura și functia tesuturilor afectate. Utilizand celule stem recoltate din tesut sanatos si aplicate apoi pe aria afectata se obtine regenerare tisulara rapida. Procedura se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv medical de unica folosinta numit Rigeneracon.

Avantajul acestei metode inovative este realizarea tratamentului intr-un singur timp chirurgical, pacientul fiind totodata donator și receptor de micro-grefe de celule progenitoare specializate.

Fondatorii marcii Rigenera sunt medicii Antonio Graziano și Riccardo D’Aquino. Aceștia au inceput testele clinice in 2006, iar prima linie de dispozitive tehnico-chirurgicale având la baza tehnologia Rigenera, a fost finalizata in anul 2013.

Antonio Graziano este medic stomatolog, cu specializare in implantologie dentara. in 2010 a obtinut Goldman Prize din partea Societatii Italiene de Paradontolgie și Implantologie pentru cercetarile facute in acest domeniu. Doctorul Graziano este autorul a numeroase studii știintifice și detinatorul a doua brevete privind procedurile de selectie și utilizare clinica a celulelor stem umane.

Riccardo D’Aquino este specialist in chirurgia orala, autor a peste 40 de articole stiintifice și detinator, la rândul lui, a doua brevete privind utilizarea celulelor stem in regenerarea tisulara umana.

Tratamentul inovativ este rezultatul a 15 ani de cercetare, metoda fiind folosita deja in peste 40 de tari din lume, cu rezultate dovedite.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu