characters characters

Primul curs de scrima pentru juniori de la Timisoara a fost un real succes

17 februarie 2010    |   782 vizualizări
 

Copiii intre 6 si 10 ani din Timisoara au avut astazi ocazia sa invete cum se manuieste floreta si care este secretul unei fandari corecte la primul curs de scrima organizat la Timisoara. Timp de o ora cei mici s-au luptat cu florete pe masura lor.


Cursul de scrima a aparut la initiativa unei mamici din Timisoara, care a dorit sa le ofere fiilor ei ocazia sa invete tainele scrimei. „Am vazut ca am un copil cu talent si am sperat sa il duc la antrenament, dar nu am avut unde", a spus Laura Martonosy. Astfel, mamica a investit in echipamentul de scrima pe masura copiilor si a contactat un profesor de scrima, punand astfel bazele unei asociatii non-profit Pro Scrima Timisoara.

 

Primul curs care a avut loc, astazi, de la ora 16.00, in sala de sport a Grupului Scolar „Emanuil Ungureanu", a avut un succes extraordinar. „Au venit trei fete si 10 baieti la primul antrenament", a spus timisoreanca. Reactiile celor mici au fost pe masura asteptarilor. „Este un sport regal, pentru printi, pentru cavaleri. Am venit pentru ca am vrut sa invat un nou sport, sa am o noua distractie si sa am reflexe", a spus Felix, de 10 ani. Copiii au invatat imediat care sunt beneficiile scrimei si s-au aratat entuziasti de ceea ce au invatat nou. „Mi-a placut ideea ca nu numai muschii sunt folositi in scrima, ci si mintea este un lucru esential. Toti copiii care vr sa faca scrima vor deveni soferi prudenti si nu o sa mai primeasca amenda pentru ca vor avea reflexe bune", a esplicat Andreas, de 9 ani.


Fetele au fost la fel de incantate ca si baietii si si-au anuntat deja prezenta la urmatoarea ora de scrima. „Cel mai mult mi-a placut cand m-am luptat si sper sa ajung sa ma lupt si cu baietii nu doar cu fetele. Echipamentul a fost, si el, interesant, a spus Jacqueline, de 9 ani. Micutii s-au luptat cu florete care scot cate un sunet la fiecare atingere a adversarului, dar au avut si vestute si casti pe masura lor.

 

Cursurile vor avea loc de trei ori pe saptamana, marti de la ora 16.00, joi de la ora 16.00 si sambata de la ora 11.00. O luna de antrnament costa 25 de lei pentru copil.

 

Sursa: www.adevarul.ro

 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu