characters characters

Prevenirea abandonului scolar

23 septembrie 2009    |   662 vizualizări
 

Directia Judeteana pentru Tineret Valcea a desfasurat timp de doua zile campania „scoala si viitorul tau”, avand ca scop prevenirea abandonului scolar.
Prin promovarea mesajului care subliniaza faptul ca toti copii au dreptul la educatie si ca toti parintii au obligatia sa-si trimita copiii la scoala pentru cel putin zece ani, DJT Valcea vrea sa contribuie la prevenirea abandonului scolar, fenomen ce s-a amplificat i ultimii ani.


I patru unitati de ivatamant valcene, doua din Caineni, una din Calimanesti si una din Colonia Nuci, reprezentantii DJT Valcea au vorbit despre importanta educatiei i viata fiecarui om, despre faptul ca ea ne va permite sa traim bine si sa avem o tara civilizata.


Prezent la italnirile cu elevii valceni, Cosmin Constantinescu, directorul Directiei pentru Tineret Valcea a spus: „Sustin campania „Scoala si viitorul tau”, pentru ca stiu ca scoala poate face diferenta, nu numai i viata unui copil, ci si i viata itregii sale familii. Am cunoscut copii destepti, care provin din familii cu venituri reduse, care poate invata la lumina lumanarii, dar prin daruirea lor pot schimba destinul familiilor din care provin. Cred ca scoala e singura lor sansa pentru viitor, de aceea noi toti trebuie sa facem din educatie o prioritate. Rolul preventiei este foarte important. La fel de important este ca fiecare dintre noi sa putem spune „am ajutat un copil sa nu renunte la scoala”.


In plus, directorul DJT Valcea a subliniat faptul ca societatea trebuie sa se alature efortului de a sprijini parintii saraci sa-si înscrie copiii la scoala: „Educatia este dreptul fiecarui copil, iar parintii si scoala trebuie sa-si uneasca eforturile in acest sens, pentru ca un copil care merge la scoala are mai multe sanse de a reusi in viata”, a concluzionat Cosmin Constantinescu.


Sursa: www.ramnic.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu