characters characters

Peste 2.300 de scoli vor avea internet prin fibra optica in scoli

23 octombrie 2009    |   604 vizualizări
 


Mai mult dejumatate de milion de elevi, din peste 2.300 de scoli vor putea avea acces la internet prin fibra optica, in baza unui acord semnat astazi de Ministerul Educatiei si Ministerul Telcomunicatiilor.

Multe din unitatile de invatamant incluse in proiect se afla in mediul rural.  

"Prin acest proiect se va inregistra o crestere a conectarii la internet a scolilor din mediul rural de la 9,8% la 30%. Totodata conectarea la internet la nivelul intregii tari va ajunge in acest fel la 60%", a explicat Emil Boc in calitatea sa de ministrul interimar al Educatiei, la semnarea acordului.

Potrivit studiului "Tendinte in utilizarea instrumentelor IT&C de catre studentii romani", aproape trei sferturi dintre studentii romani prefera Internetul ca sursa suplimentara de informatie in detrimentul clasicelor biblioteci, peste 94% dintre cei care urmeaza cursurile universitare detinand acasa cel putin cu computer conectat la internet.

Acelasi document demonstreaza ca o treime dintre studenti petrec zilnic pana la sase ore pe zi pe internet, accesand preferential mediile de comunicare virtuala, cum ar fi e-mail, instant messenger, bloguri si forumuri.

Cei mai multi studenti acceseaza interentul de acasa (94%) si 2% folosesc calculatoarele din facultati.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu