characters characters

Peste 170.000 de absolventi ai clasei a VIII-a vor sustine Evaluarea Nationala, sesiunea 2-27 iunie 2020

15 iunie 2020    |   544 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

evaluarea nationala 2020
La Evaluarea Nationala din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au inscris 172.482 de absolventi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 in municipiul Bucuresti, conform situatiei centralizate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Examenul incepe luni, 15 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura româna. Miercuri, 17 iunie, se desfasoara proba la Matematica. 10.294 de absolventi ai clasei a VIII-a vor sustine joi, 18 iunie, proba la Limba si literatura materna.

Probele incep la ora 9:00 si se vor desfasura in 4.337 de centre de examen.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, pana la ora 14:00 (in centrele de examen).

Contestatiile pot fi depuse in zilele de 22 iunie (in intervalul orar 16:00 - 19:00) si 23 iunie (in intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise si prin mijloace electronice. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afisate sâmbata, 27 iunie.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidatii trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate si instrumente de scris cu cerneala sau pasta albastra pentru redactarea lucrarilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor si instrumente de desen la proba de Matematica.

Pentru elevii care solicita si primesc, in cazuri justificate, aprobarea Comisiei Nationale de Organizare a Evaluarii Nationale in vederea sustinerii probelor cu subiectul de rezerva, se organizeaza proba scrisa/probele scrise, dupa finalizarea ultimei probe prevazute in Calendarul de desfasurare a Evaluarii Nationale.

Este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari/materiale: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Elevii aflati in izolare/confirmati pozitiv cu noul coronavirus vor sustine probele conform unei proceduri speciale, in perioada 22 iunie - 4 iulie. La aceasta etapa vor participa doar absolventii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantina, au afectiuni cronice care pot creste receptivitatea sau severitatea afectiunii in contextul pandemiei, sunt spitalizati/internati, in prima etapa a examenelor nationale, pentru diverse afectiuni.

In zilele probelor de examen, la intrarea in centrul de examen/unitatea de invatamânt, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:

  • Masurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatura ce nu trebuie sa depaseasca 37.3 ̊C. In cazul in care temperatura inregistrata depaseste maximul admis, se repeta masurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
  • Masurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbra;
  • Observarea clinica a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventa, stranut frecvent, stare generala modificata).

Reamintim faptul ca fiecare centru de examen va dispune de echipamente si materiale de protectie (covorase dezinfectante, masti de protectie, substante dezinfectante pentru mâini, etc). De asemenea:

  • se realizeaza curatenia si dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de examen (pupitre, mese, scaune), clantei usii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin stergere cu apa si detergent, apoi cu substante biocide;
  • intrarile/iesirile, precum si sensul de deplasare pe coridoare, catre salile de examen si alte incaperi, vor fi semnalizate corespunzator si dezinfectate in mod regulat;
  • se asigura existenta, in regim permanent, de sapun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reincarcate ori de câte ori este necesar;

In salile de clasa examenele se vor desfasura prin stabilirea locurilor astfel incat sa existe o distanta intre candidati, pe rânduri si intre rânduri, de 2 m unul fata de celalalt.

Ministerul Educatiei si Cercetarii pune la dispozitia celor interesati o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfasurarea Evaluarii Nationale. Numarul va fi disponibil in perioada 15 - 18 iunie, intre orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, intre orele 8:00 -14:00.

Media generala obtinuta in cadrul Evaluarii Nationale are o pondere de 80% in calculul mediei de admitere in clasa a IX-a. Absolventii clasei a VIII-a isi vor putea continua studiile in invatamantul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toti elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Sursa: Edu.ro

 
*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu