characters characters

Peste 1.200 de copii au participat la prima editie a proiectului “Bihorul în miscare”

14 decembrie 2009    |   551 vizualizări
 

Cei mai multi participanti s-au prezentat la competitiile fotbalistice. 660 de elevi din judet au luptat pentru titlul de campioni ai primei editii a proiectului derulat de catre Directia Judeteana pentru Sport in vreme ce la handbal s-au inscris aproximativ 400 de participanti.


"S-au straduit sa se prezinte la un nivel cat mai ridicat. Au fost atat de mandri incat a doua zi dupa finalae s-au prezentat la scoala cu medaliile la gat", a spus Vasile Pantea, profesorul organizator pe sectorul Salonta. Proiectul "Bihorul in miscare" derulat de Directia Judeteana pentru Sport si-a propus sa implementeze in randul elevilor din ciclul primar sportul de masa. "1.236 de elevi din Bihor au participat la aceasta prima editie a a proiectului care a fost o reusita", a declarat Sorin Buhas, directorul Directiei pentru Sport.

Probleme de ordin didactico-material
Pentru proiectul "Bihorul in miscare" derulat in scolile din judet, Directia pentru Sport a cheltuit aproape 15.000 lei, suma din care au fost asigurate diplomele, cupele si medaliile pentru participanti, precum si organizarea competitiilor. "In mediul rural, sportul scolar se confrunta cu probleme didactico-materiale. Nu exista baze sportive suficiente", a explicat Viorel Potre, responsabil cu organizarea competitiilor in sectorul Oradea. Din cei peste 1.200 de elevi, mai bine de jumatate au optat pe concursurile fotbalistice, aproximatov 400 pentru handball si putin peste 100 pentru baschet. Anul viitor, organizatorii vor sa extinda concursurile si la nivelul liceelor.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu