characters characters

Pedepsele corporale in primii ani de viata au efecte pana in adolescenta

08 august 2017    |   676 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

pedepsele corporale in copilarie
Pedepsele fizice aplicate in primii ani de viata pot avea un impact asupra temperamentului si a comportamentului copiilor pe termen lung, pana in ciclul gimnazialsi in perioada adolescentei, sustine o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii din Missouri.

Studii anterioare au aratat ca pedepsele fizice, precum lovitul, au consecinte negative asupra dezvoltarii copilului, insa putine studii au cautat sa vada consecintele pe termen lung.

Mai exact, studiul arata ca folosirea pedepselor corporale in primii ani de viata (lovirea copilului la un an si cateva luni) este asociata cu un risc mai crescut de comportamente violente sau delincvente in clasa a cincea. De asemenea, copiii pedepsiti fizic in primii ani de viata au prezentat mai putine comportamente pozitive precum oferirea de ajutor celor din jur.

Aceste rezultate au fost obtinute in urma colectarii de date despre copiii din familii sarace, in momentele cand copiii aveau in jur de 15 luni, 2 ani si cand erau in clasa a cincea.

Cercetatorii sugereaza consilierea parintilor si a cadrelor didactice pentru a-i ajuta sa inteleaga aceste potentiale consecinte si cum anume pot pedepsele fizice sa afecteze starea de bine a copiilor si dezvoltarea lor emotionala de mai tarziu.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com


Citeste si:

„O palma nu a omorat pe nimeni” 


Palmuirea in copilarie, asociata cu probleme mintale la maturitate

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu