characters characters

Parintii sunt de acod cu greva generala, chiar daca elevii nu vor face ore

10 septembrie 2009    |   664 vizualizări
Parintii sunt de acord cu greva generala a cadrelor didactice si sprijina acest protest, in ciuda faptului ca greva va afecta desfasurarea normala a orelor, considerand ca intregul sistem educational din Romania este in colaps, a declarat presedintele Federatiei parintilor.

"Sindicatele au dreptate pentru ca au sperat in aceste legi, cea a salarizarii si pachetul pe educatie. Au fost promisiuni facute si asumate de guvern, care au fost incalcate. Este dreptul lor sa lupte", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna.

Despre ce se va intampla la ore in ziua de 5 octombrie, cand profesorii nu isi vor tine lectiile, ci doar ii vor supraveghea pe copii, Guna spune ca "nu ne facem probleme daca elevii vor sta in clasa si vor face activitati colaterale, ne deranjeaza calitatea actului educational".

"Sunt curioasa unde isi fac politicienii campanie electorala pe 15 septembrie, in scoli nevaruite sau deja alese si amenajate", a adaugat Mihaela Guna.

Federatiile sindicale care ii reprezinta pe politisti, personalul sanitar, cadrele didactice si functionarii publici vor face greva generala pe 5 octombrie, din cauza nemultumirilor legate de proiectul Legii unice a salarizarii.

Potrivit liderilor de sindicat, la greva generala ar urma sa participe 800.000 de bugetari.

Greva va fi precedata, pe 15 septembrie, de pichetarea Parlamentului.
 
Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu