characters characters

Palatul Cotroceni si Palatul Victoria vor fi iluminate in albastru pe 20 noiembrie, de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului

20 noiembrie 2020    |   492 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ziua Internationala a Drepturilor Copilului 2020
Palatul Cotroceni si Palatul Victoria vor fi iluminate in albastru vineri, 20 noiembrie, cand intreaga lume sarbatoreste, la initiativa UNICEF, Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, zi ce marcheaza adoptarea Conventiei cu privire la drepturile copilului.

UNICEF celebreaza pe 20 noiembrie Ziua Internationala a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de actiune pentru copii, sustinuta de catre copii, o zi distractiva, dar cu un mesaj serios. Anul acesta, cand aniversam 31 de ani de la adoptarea Conventiei, pandemia de COVID-19 a provocat o criza a drepturilor copilului. Urmarile pandemiei sunt imediate si, daca nu sunt rezolvate, pot afecta viitorul a milioane de copii.

Din Auckland la Amman, din New York la Nairobi, copiii „preiau puterea” si coloreaza lumea in albastru, in semn de sustinere a drepturilor copilului, iar cladiri emblematice si monumente de pe tot globul - Parlamentul European din Bruxelles, Shanghai Tower din China, Panthéonul in Franta, Acropole in Atena, Palatul Pacii din Haga, Rashtrapati Bhavan - Resedinta Prezidentiala din India, Petra in Iordania, Frida Kahlo House in Mexico, Moscheea Al Noor in Christchurch (Noua Zeelanda), Canalul Panama, Monumentul pentru Renasterea Africana din Senegal si podurile de pe Bosfor din Turcia - se coloreaza in albastru.

Alaturi de Palatul Cotroceni si Palatul Victoria, pe 20 noiembrie 2020, in Romania va mai fi iluminat in albastru si Castelul Bran.

Pe 20 noiembrie, in intreaga lume, dar si in Romania copiii vor „prelua” roluri cu mare vizibilitate in mass-media, politica, afaceri, sport si divertisment, de obicei detinute de adulti, pentru a atrage atentia asupra problemelor care conteaza pentru ei. De asemenea, tot in contextul Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, UNICEF invita cadrele didactice si elevii din Romania sa se alature initiativei globale „Cea mai mare lectie din lume” (World Largest Lesson). Pana pe 29 noiembrie, cu ajutorul materialelor oferite de UNICEF, invatatorii si profesorii vor tine o ora de educatie despre actiunile pe care le putem intreprinde impotriva schimbarilor climatice.

Mai multe detalii despre cum sarbatoreste UNICEF Romania Ziua Internationala a Drepturilor Copilului sunt disponibile aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu