characters characters

Ore suplimentare pentru copiii care raman in urma la scoala – propunerea ministrului Educatiei

14 decembrie 2018    |   1773 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

ore remediale
Potrivit HotNews.ro, in cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a adus in discutie ideea introducerii de ore remediale pentru elevii care pierd ritmul. Astfel copiii care in urma evaluarilor nationale din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a obtin rezultate nesatisfacatoare vor putea participa la ore suplimentare la clasa. Potrivit ministrului, aceasta masura ar trebui introdusa inca din semestrul II.


Participa la sondaj si spune-ne parerea ta despre aceasta propunere


Ministrul a abordat si subiectul manualelor scolare, aratand ca intentioneaza sa schimbe mecanismul de achizite al acestora, punand accentul mai mult asupra corectitudinii stiintifice a continutului.

Educatia remediala este abordata holistic in tarile cu cele mai performante sisteme de invatamant, precum Finlanda. Potrivit unei analize OECD, Finlanda are printre cele mai eficiente mecanisme de prevenire a esecului scolar, punand accentul pe sanse egale de acces la educatie. Printre masurile de educatie remediala in Finlanda se numara:

  • oportunitatea ca la sfarsitului ciclului de 9 ani de scoala obligatorii, elevii sa participe voluntar la al zecelea an de scoala, care sa ii ajute sa se pregateasca suplimentar pentru admiterea la liceu. Aproximativ 2% dintre elevi aleg sa parcurga acest an scolar suplimentar.
  • responsabilitatea de a identifica elevii care raman in urma la scoala revine scolii si cadrelor didactice. Copiii in aceasta situatie sunt identificati din timp, putand participa la ore de educatie remediala si avand la dispozitie asistenti educationali si profesori de educatie speciala, daca este nevoie.
  • municipalitarile si scolile mari au echipe multidisciplinare care sa ii ajute pe copii sa recupereze lacunele in invatare. Echipele sunt formate din cadre didactice, asistenta medicala a scolii, psihologul scolar si consilierul scolar si se intalnesc periodic pentru a decide impreuna cele mai bune masuri pentru elevii care au ramas in urma la scoala.

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu