characters characters

Ordinul comun al Minsterului Educatiei si Sanatatii pentru inceperea anului scolar 2021-2022

01 septembrie 2021    |   521 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

ordinul comun ministerul sanatatii si ministerul educatiei inceperea scolii
Ministrul Educatiei si Ministrul Sanatatii au sustinut azi, 1 Septembrie, o conferinta de presa privind principalele decizii mentionate in ordinul comun referitor la masurile de siguranta pentru organizarea noului an scolar.

Descarca in format pdf Ordinul comun al Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii privind masurile de siguranta in scoli in anul scolar 2021-2022.

Scenariile de functionare a scolilor

Toate cresele, gradinitele si scolile raman deschise, cu prezenta fizica pana la atingerea pragului de 6 infectari la 1000 de locuitori.

Dupa depasirea pragului de 6 la mie, raman deschise cresele si gradinitele, iar toti elevii vor invata online, cu exceptia celor din invatamantul special.

Masurile de siguranta

Raman obligatorii distantarea fizica, aerisirea cvasipermanenta a spatiilor interioare si purtarea mastilor in spatiile interioare. Este recomandata purtarea mastii de tip medical. Mastile textile sunt permise daca acopera corect nasul si barbia. Alte dispozitive sunt interzise, cu exceptia vizierelor purtate de cadrele didactice din invatamantul special.

Masurile care vor fi luate cand apare un caz pozitiv intr-o clasa de elevi – cand incidenta in localitate este sub 6 la mie

In invatamantul prescolar si clasa pregatitoare - clasa a VI-a – elevii din clasa continua invatarea online 14 zile, dar se poate reveni incepand cu ziua a 8-a prin testarea antigen rapida, daca rezultatele sunt negative. Testarea ziua 8 se organizeaza in scoli, de catre pers medical din scoli sau de catre echipele din cadrul directiilor de sanatate publica. Cand parintii refuza testareain ziua a opta, copiii invata online pana in ziua 14.

In clasele a VII-a, a VIII-a si clasele de liceu – copiii care au fost vaccinati sau au fost bolnavi in ultimele 180 zile pot continua sa invete cu prezenta fizica. Ceilalti copii invata online, pentru 14 zile, cu posibilitatea testarii si revenirii la scoala in ziua a opta.

Vaccinarea in scoala

Copiii cu varsta peste 12 ani se pot vaccina. Exista trei metode prin care vaccinarea se organizeaza in scoli:

Cand scoala dispune de resursele materiale si umane pentru organizarea unui cabinet de vaccinare – vaccinarea se realizeaza in scoala.

Daca scoala nu dispune de aceste resurse, directiile sanatatii publice organizeaza o echipa mobila care se va deplasa la scoli in functie de programarea elevilor.

Scolile din mediul urban cu un centru de vaccinare in proximitate pot programa elevii la vaccinare in centrele respective.


In prezent, peste 70 de copii sunt internati la nivel national, in sectiile de terapie intensiva, cu diagnosticul Covid-19.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu