characters characters

Oradea: A fost anulata „taxa fixa de gradinita”

30 octombrie 2009    |   691 vizualizări
Consiliul local a anulat ieri taxa minima de 90 de lei pentru gradinite.

Taxa a fost adoptata in urma cu doua luni si trebuia platita de parintii micutilor indiferent daca mergeau sau nu o luna intreaga la gradinita. Hotararea adoptata ieri de consiliu prevede ca taxa nu trebuie platita daca parintii prezinta ceretificat medical pentru mai mult de cinci zile lucratoare. In acest caz ei platesc doar taxa de hrana de 6 lei pe zi pentru perioada in care copilul a frecventat gradinita.

Taxa de 90 de lei acopera cheltuielile de hrana ale copiilor pe o luna, dar era impusa indiferent daca prescolarul frecventa sau nu gradinita.

Noua hotarare mai prevede ca parintii sa decare la inscrierea copilului la gradinita ca nu l-au inscris si la o alta unitate de invatamant. In acest mod se evita inscrierea unui copil la mai multe gradinite si ocuparea locurilor pe care ar putea fi inscrisi alti copii.   

Sursa: www.adevarul.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • nicolescu maria
    nicolescu maria    31.10.2009 - 17:02
    Cred ca este ilegala o astfel de taxa.La noi nu se percepe decat taxa pentru hrana.In rest , sponsorizari.
  • Gue Cristina-Elena
    Gue Cristina-Elena    30.10.2009 - 12:58
    Este foarte bine. Nu mi se pare normal ca un copil care este bolnav să plătească o astfel de taxă. O astfel de taxă ar putea fi introdusă pentru părinţii care îşi aduc copiii foarte rar(sunt părinţi care îşi aduc copiii doar de 4-5 ori/lună că mai stă cu bunica, vecina etc.) sau care ocupă un loc pe care nu-l folosesc.