characters characters

Opt olimpici romani, medaliati la Balcaniadele de informatica

30 noiembrie 2009    |   519 vizualizări
 

Lotul national de informatica al Romaniei a cucerit opt medalii la Turneul de toamna de Informatica, organizat in perioada 26-29 noiembrie 2009, la Shumen, in Bulgaria. Turneul a reunit doua competitii: Balcaniada de informatica pentru seniori si Balcaniada de informatica pentru juniori.

La concursul dedicat juniorilor, elevii romani au castigat patru medalii: una de aur (Vlad Gavrila - Liceul International de Informatica Bucuresti), doua de argint (Dan Mihai Gheorghe - Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti si Radu Stefan Voroneanu - Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti) si una de bronz (Marius Petcu - Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti).


Vlad Gavrila si Radu Stefan Voroneanu au participat si la editia anterioara, unde au fost distinsi cu medalii de argint, respectiv aur.
La randul lor, seniorii au obtinut patru medalii de bronz:  Serban Andrei Stan & Tiberiu Savin (ambii de la Liceul International de Informatica Bucuresti), Bogdan Andrei Parvu (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Catalin Florian Perticas (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).
Trei dintre laureatii din acest an au in palmares si alte performante notabile la competitiile internationale de profil: Bogdan Andrei Parvu - „argint”, in 2008, la Olimpiada Pluridisciplinara din Yakutia si „aur”, in 2009, la Olimpiada de Informatica a tarilor din Europa Centrala (CEOI), Serban Andrei Stan - „argint”, in 2009, la CEOI si Tiberiu Savin - „bronz”, in 2007, la Olimpiada Pluridisciplinara din Yakutia.


La turneul din acest an au participat peste 80 de concurenti din 10 tari.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu