characters characters

Olimpiadele si concursurile scolare organizate in anul scolar 2021-2022

Olimpiadele si concursurile scolare organizate in anul scolar 2021-2022

04 ianuarie 2022    |   1729 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

olimpiade scolare 2022
Ministrul Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, a aprobat lista olimpiadelor si competitiilor internationale pe discipline scolare, sportive si proiecte educative desfasurate in Romania si in strainatate cu participarea elevilor romani, lista competitiilor nationale pe discipline scolare si proiecte educative care se organizeaza si se desfasoara in anul scolar 2021-2022 si lista activitatilor de pregatire si selectie a loturilor nationale pentru participarea la competitiile internationale.

Se reiau, astfel, in anul scolar 2021-2022, organizarea si desfasurarea olimpiadelor si concursurilor scolare, dupa ce acestea au fost suspendate pe durata anilor scolari 2019-2020 si 2020-2021.

Vezi lista publicata de Ministerul Educatiei aici.


Ca elemente de noutate, in listele aprobate se regasesc, pe langa olimpiadele si concursurile pe discipline scolare - matematica, fizica, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatica, lingvistica, limbi moderne etc., si competitii interdisciplinare de tipul concursurilor de robotica, de creativitate, de inovare si creatie digitala.

Ministerul Educatiei sustine si recunoaste participarea elevilor romani la 76 de competitii internationale, ce vor avea loc in Romania si in strainatate, precum si organizarea si desfasurarea unui numar de 34 de competitii nationale pe discipline scolare si proiecte educative prin care se va asigura selectia elevilor care vor participa la competitiile internationale. Ministerul Educatiei va organiza si activitatile de pregatire si selectie a 36 de loturi nationale in vederea participarii la competitiile internationale.

Listele pot fi completate si cu alte competitii internationale si nationale pe discipline scolare si proiecte educative, cu avizul Ministerului Educatiei.

In functie de evolutia pandemiei de COVID-19, Ministerul Educatiei are in vedere completarea cadrului normativ care sa permita organizarea si desfasurarea olimpiadelor si concursurilor scolare si in format on-line, dupa modelul competitiilor internationale din ultimii doi ani.

In perioada urmatoare, listele competitiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade si concursuri care nu prevad etape internationale, dar au traditie si participare nationala in sistemul de invatamant preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba si literature romana.


Sursa: Edu.ro

*Sursa foto: Freepik.com

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    VComan    04.02.2022 - 14:19
    Procentul de infectare creste! Sunt scoli in on-line. Prin aceste olimpiade creste pericolul de infectare.