characters characters

Sase medalii obtinute de elevii romani la Olimpiada Internationala de Stiinte 2019

12 decembrie 2019    |   1166 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Stiinte 2019
Lotul de juniori al Romaniei a obtinut doua medalii de aur si patru medalii de argint la a XVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Ştiinte (IJSO), desfaşurata în perioada 3-12 decembrie, în Qatar (Doha).

Olimpicii romani laureati cu aur sunt Ioana Madalina Caraus (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Vlad Stefan Oros (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara).

Medaliile de argint au fost adjudecate de Raisa Axenie (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti), Stefan Eduard Dolis (Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau), Mircea Andrei Țop (clasa a X-a/Colegiul National „Decebal” din Deva) si Vlad Iova (clasa a X-a/Colegiul National „Emanoil Gojdu” din Oradea).

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel national si responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul National „Sf. Sava” din Bucuresti, Traian Saitan (responsabil biologie), inspector general MEN si Victor Paunescu (responsabil fizica), profesor la Colegiul National „Octav Onicescu” din Bucuresti. In calitate de observator a participat Adriana Simona Popescu, inspector în cadrul ISJ Constanta.

Structura Olimpiadei Internationale de Ştiinte pentru Juniori implica sustinerea a trei probe: doua probe teoretice (individuale) şi una practica - experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizica si biologie).

La editia din acest an au participat peste 400 de elevi din 70 de tari.


*Sursa text si foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu