characters characters

Rezultatele elevilor romani in cadrul Olimpiadei Internationale de Matematica 2020

28 septembrie 2020    |   1136 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Elevii romani IMO 2020
Olimpiada Internationala de Matematica din acest an s-a desfasurat virtual, in perioada 19 - 28 septembrie 2020. La competitie au participat 616 elevi din 105 tari.

Elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si trei medalii de bronz. În clasamentul pe tari, Romania a ocupat locul 15.

Descaca subiectele din cadrul Olimpiadei Internationale de Matematica 2020 in format pdf de aici.

Medalia de aur a fost obtinuta de Edi Memis, elev la Liceul International de Informatica din Constanta.

Medaliile de argint au fost obtinute de: Nguyen Tran-Bach de la Liceul International de Informatica Bucuresti, Andrei-Theodore Marginean de la Liceul International de Informatica Bucuresti.

Iar premiantii cu medalii de bronz sunt: Sergiu-Ionut Novac de la Liceul Teoretic ”C. Bradiceanu” Lugoj, Judetul Timis, Tudor-Darius Cardas, de la Colegiul National ”A.T. Laurian” Botosani si Sebastian-Mihai Simon de la Liceul International de Informatica

Echipa Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chis de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii de Vest din Timisoara (Deputy Leader).

Potrivit Societatii de Stiinte Matematice din Romania, anul acesta Olimpiada Internationala de Matematica a fost organizata intr-un format special. Fiecare tara a pregatit un centru de examen (cu supraveghere video, monitorizata) in care copiii au rezolvat cele 6 probleme in doua zile. În Romania olimpiada a fost organizata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania cu sprijinul Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti.


*Sursa foto: Facebook/Societatea de Stiinte Matematice din Romania

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu