characters characters

Olimpiada Internationala de Matematica 2019

Ce rezultate au obtinut elevii romani

20 iulie 2019    |   2969 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Matematica 2019
Elevii romani care participa in perioada 10-22 iulie la Olimpiada Internationala de Matematica au obtinut sase medalii

  • o medalie de aur: Edis Memis – Liceul International de Informatica Constanta;
  • doua medalii de argint: Sergiu-Ionut Novac, de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, judetul Timis si Sebastian-Mihai Simon de la Liceul International de Informatica Bucuresti;
  • trei medalii de bronz: Tudor-Darius Cardas, de la Colegiul National ”A.T. Laurian” Botosani, Andrei-Theodore Marginean si Nguyen Tran-Bach, ambii de la Liceul International de Informatica Bucuresti.

Potrivit Societatii de Stiinte Matematice din Romania, echipa Romaniei din acest an este una din cele mai "tinere" din istorie, patru dintre elevi fiind la prima participare la un concurs international de seniori de o asemenea anvergura.

Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti (Leader) si insotita de conf. univ. dr. Mihai Chis de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii de Vest din Timisoara (Deputy Leader), prof. univ. dr. Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania (Observator si membru al Consiliului de Conducere al Olimpiadei Internationale de Matematica), Lucian Țurea, Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti, (Observator).

Anul acesta s-au inscris in competitie 621 elevi din 112 tari. Puteti gasi mai multe detalii despre competitie pe site-ul oficial al acesteia: imo2019.uk.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu