characters characters

Echipa Romaniei, pe podiumul Olimpiadei Internationale de Limba si literatura latina Certamen Ovidianum Sulmonense 2019

16 aprilie 2019    |   1001 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de limba si literatura latina 2019
La a XX-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba si literatura latina Certamen Ovidianum Sulmonense, lotul olimpic al Romaniei a urcat din nou pe podium, continuand traditia rezultatelor excelente inregistrate la aceasta competitie. Performanta a fost realizata de Sorana-Diana Plotogea, eleva a Colegiului National „Gh. Vranceanu" din Bacau, laureata cu premiul al III-lea si premiul pentru cea mai buna traducere.

Țara noastra a fost reprezentata de o echipa a carei componenta este urmatoarea: Sorana-Diana Plotogea si Cristina-Silvia Dorodici (Colegiul National „Gh. Vranceanu" din Bacau), Viviana-Gabriela Murgoci (Colegiul National „Gheorghe Șincai” din Bucuresti), Maria Panzaru (Colegiul National „A. T. Laurian” din Botosani), Ioana-Alexandra Bitire (Colegiul National „Vasile Alecsandri" din Bacau) si Ștefan-Cristian Șimon (Colegiul National „Doamna Stanca" din Satu Mare).

Componentii lotului au fost selectati in cadrul competitiei nationale Ovidianum 2018. Timp de un an, din momentul declararii castigatorilor selectiei nationale, acestia au urmat un program sustinut de pregatire, in vederea participarii la olimpiada. Procedura de selectie si pregatire se aplica in fiecare an.

Pentru editia din acest an, pregatirea si insotirea lotului au fost asigurate de profesoarele Florentina Neculau (Colegiul National „Gh. Vranceanu" din Bacau) si Coca Dorica (Colegiul National „A. T. Laurian” din Botosani).


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Facebook/Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu