characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Geografie pentru Europa (juniori si seniori) 2022

02 iulie 2022    |   415 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani.

Olimpiada internationala de Geografie 2022
Bilantul participarii loturilor olimpice de geografie (juniori si seniori) la a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie pentru Europa (EGeo) este de sapte medalii (patru medalii la juniori si trei medalii la seniori).

In sectiunea rezervata juniorilor, s-au impus Andreea Soie (clasa a IX-a/Colegiul National „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) & Vlad-Luca Orsa (clasa a X-a/Colegiul National „Constantin D. Loga” din Timisoara) - medalii de aur, Ianis Razvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Pitesti) - medalie de argint si Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Braila) - medalie de bronz.

În competitia seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi) a obtinut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti) si Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educational „Lauder-Reut” din Bucuresti) au intrat în posesia unor medalii de bronz. Din echipa de seniori a facut parte si Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti).

Loturile Romaniei au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul National din Iasi) si Cristina Parvu (Centrul National de Evaluare si Examinare) si Sebastian FLorescu (ISJ Arges).

Editia din acest an s-a desfasurat online (24 – 30 iunie) si a implicat participarea a 118 elevi din 11 tari. Olimpicii romani au sustinut pobele la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleza: o proba teoretica (scrisa), o proba practica (vizualizarea unor imagini/harti, punerea în relatie a unor elemente geografice, calcul si aplicabilitate în spatiul geografic) si o proba multimedia.

*Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu