characters characters

Olimpiada Internationala de Filosofie 2019

21 mai 2019    |   979 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Filosofie 2019
Lotul olimpic de filosofie a obtinut doua mentiuni la a XXVII-a editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie (IPO), desfasurata la Roma (16-19 mai).

Performanta a fost reusita de Horia-Ştefan Lixandru (Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti - premiul I în cadrul etapei nationale) si Ioan-Victor Popa (Colegiul National „Sfântul Sava” din Bucuresti - premiul al II-lea la etapa nationala).

Echipa României a fost coordonata si însotita de Elena Florina Otet - profesor la Liceul „Andrei Muresanu” din Brasov (membru fondator al competitiei si membru al juriului international) si prof. Eugen Stoica (membru al juriului si comitetului international).

Tema generala a competitiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship si a prilejuit prezentari si dezbateri academice pentru toti participantii: elevi si profesori. Au fost prezenti peste 100 de concurenti din 48 de tari (Europa, Asia, America de Nord si America de Sud).

Olimpiada Internationala de Filosofie a fost înfiintata în 1993 la initiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscuta de UNESCO. România a participat fara întrerupere si a gazduit de doua ori aceasta competitie: Brasov (1998) si Iasi (2008).

Puteti vedea subiectele din editiile trecute ale olimpiadei aici.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Facebook/Ministerul Educatiei

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu