characters characters

Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2019

12 august 2019    |   1037 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2019
Cele doua echipe ale Romaniei, participante la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie si Astrofizica (Keszthely/Ungaria, 2-10 august), au repurtat un succes de exceptie: zece premii, dintre care doua medalii de aur, patru medalii de argint si patru medalii de bronz.

Medalia de aur si locul I absolut la proba de Planetariu au fost obtinute de David-Corneliu Turturean (clasa a X-a/Colegiul National „Stefan cel Mare” din Suceava). De asemenea, cu medalie de aur a fost distins si Robert-Gabriel Pascalau (clasa a XI-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta). Ambii elevi au facut parte din echipa A.

Medaliile de argint au revenit urmatorilor elevi: Paul-Florin Rebenciuc (clasa a XI-a/Colegiul National „Stefan cel Mare” din Suceava), George-Cristian Ardeleanu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa A, respectiv Constantin-Daniel Nicolae (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta) si Theodor Iosif (clasa a XI-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa B. Vlad Rosca (clasa a XII-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa A, alaturi de Daria Teodora Harabor (clasa a X-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati), Flavia-Cristiana Pascal (clasa a X-a/Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt) si Mihai Vasile (clasa a XI-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti - echipa B, si-au adjudecat medaliile de bronz.

Echipele Romaniei au fost coordonate si însotite de lector universitar dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava), prof. Victor Paunescu (Liceul Tehnologic Dacia din Bucuresti) si prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate - Inspectoratul Scolar Judetean Suceava).

Competitia a reunit peste 200 de concurenti din 44 de tari.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu