characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Astronomie 2019

29 octombrie 2019    |   783 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Astronomie 2019
A XXIV-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie a fost gazduita de Romania, în perioada 18-26 octombrie, fiind organizata la Piatra Neamt în coordonarea Ministerului Educatiei Nationale. Cei peste 120 de participanti din 21 de tari au concurat, în functie de varsta, la doua categorii: juniori si seniori.

Lotul Romaniei a fost reprezentat de trei elevi juniori si patru elevi seniori. Acestia au obtinut sapte premii: doua medalii de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz.

Elevii laureati cu aur sunt Daria-Teodora Harabor (Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati) si George Cristian Ardeleanu (Liceul International de Informatica Bucuresti). Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rares Tus (Colegiul National „Gheorghe Șincai” din Baia Mare), Teodor Ionut Grosu (Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau), Dragos-Andrei Sîrghi (Colegiul National „Ștefan Cel Mare” din Suceava) si Adrian-Marian Țiripa (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Braila).

Flavia-Cristina Pascal (Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt) a fost medaliata cu bronz.

De asemenea, Adrian-Marian Țiripa a obtinut o diploma speciala pentru cel mai bun rezultat la proba observationala.

Lotul olimpic al Romaniei a fost coordonat de profesorii Grigoruta Oniciuc (Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt) si Lucian Stoian (Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu