characters characters

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2022

Rezultatele obtinute de elevele din Romania. Descarca subiectele si rezolvarile

12 aprilie 2022    |   1182 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Echipa Romaniei Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2022
Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete este o competitive internationala de matematica similara cu Olimpiada Internationala de Matematica, incluzand doua probe date in zile consecutive. 

Editiile din anii 2020 si 2021 au avut loc virtual, iar editia din 2022 s-a desfasurat in Ungaria, in perioada 6-12 aprilie, cu o parte din echipe participand online. Editia din 2023 va avea loc in Slovenia, iar cea din 2024 in Georgia.

In acest an, Rusia a fost exclusa oficial din competitie, insa 4 eleve din Rusia au participat de la distanta la olimpiada, in calitate de participante individuale, eligible pentru certificate, premii si medalii, fara a fi insa asociate cu simboluri nationale.

Echipa Romaniei a fost formata din elevele Cezara Danciu (Colegiul National de Informatica ,,Tudor Vianu", Bucuresti), Eliza Ipate si Diana Ţolu (Liceul Teoretic International de Informatică, Bucuresti) si Lucia Risnoveanu (Liceul Teoretic International de Informatica, Constanţa). Acestea au obtinut o medalie de aur (Diana Tolu) si trei medalii de argint (Cezara Danciu, Eliza Ipate, Lucia Risnoveanu). Aceste rezultate au plasat Romania pe primul loc in tarile europene si pe locul 4 in clasamentul general pe tari.

Descarca subiectele si rezolvarile:


EGMO 2022, Ziua 1. Proba in limba romana


EGMO 2022, Ziua 2. Proba in limba romana


EGMO 2022. Subiecte si rezolvari in limba engleza


*Sursa foto: Facebook/EGMO2022

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu