characters characters

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2019

Ce rezultate au obtinut elevii romani

04 mai 2019    |   1323 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Seniori
Lotul olimpic de matematica al Romaniei si-a trecut in palmares 6 medalii (doua medalii de aur si patru medalii de argint) la a XXXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori (Chisinau, 30 aprilie - 5 mai).

Puteti gasi mai jos in format PDF, in limba engleza:

Subiectele BMO 2019

Subiectele si rezolvarile BMO 2019


Medaliati cu aur si anul trecut, la Belgrad, Edis Memis (Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta) si Leon-Roland Balan-Tribus (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si-au reeditat performantele, obtinand premii de acelasi calibru.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionut Novac (Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj) - laureat cu argint si in 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul National „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Şimon (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Dragos Crisan(Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca).

Echipa Romaniei a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin Gherghe (Universitatea din Bucuresti - Facultatea de Matematica si Informatica) si insotita de prof. Danut Arama (Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna) si prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Şefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc).

La editia 2019 a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 17 tari: Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia (tari membre cu statut permanent) si Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudita, Turkmenistan si Marea Britanie (tari cu statut de invitat).

Conform regulamentului de organizare si desfasurare, fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei. Probele presupun rezolvarea individuala a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, pe durata a patru ore si treizeci de minute.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Flickr.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu