characters characters

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori 2019

25 iunie 2019    |   312 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.


Palmaresul lotului olimpic de juniori al Romaniei la a XXIII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, desfasurata in perioada 20 - 25 iunie, in Cipru (Agros), insumeaza cinci medalii de aur si o medalie de argint.

In urma acestor rezultate, Romania a ocupat pe primul loc in clasamentul neoficial pe natiuni cu 219 puncte (din 240 posibile).

Medaliile de aur au fost obtinute de Radu Andrei Lecoiu (Colegiul National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste), David Andrei Anghel (Școala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Andrei Moldovan (Școala Gimnaziala nr. 79 din Bucuresti), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) si Iustinian Cristian Constantinescu (Școala Gimnaziala „George Bacovia” din Bucuresti), acesta din urma medaliat cu bronz in concursul de anul trecut.

Lucrarile lui Andrei Moldovan, Dinu Alexandru Iosifescu si Iustinian Cristian Constantinescu au primit punctaje maxime.

Medalia de argint a fost adjudecata de Lucia Rasnoveanu (Școala Gimnaziala „Spectrum” din Constanta).

Lotul Romaniei a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara, prof. Danut Arama de la Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna (jud. Bacau) si prof. Cristian Lazar de la Colegiul National din Iasi (observator).

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori este o competitie destinata elevilor cu varsta sub 15 ani si jumatate din statele situate in regiunea balcanica. La editia din acest an au participat concurenti din 16 tari (10 tari membre si 6 cu statut de invitat).

Sursa: Edu.ro

 
*Sursa foto: Flickr.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu