characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Balcanica de Fizica 2019

21 iulie 2019    |   904 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Balcanica de Fizica 2019
Membrii echipei Romaniei au obtinut trei medalii de aur si o medalie de argint la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Fizica, desfasurata la Salonic, in perioada 14-18 iulie 2019.

Cei trei medaliati cu aur sunt Malina Elena Constantinescu (clasa a X-a/Colegiul National din Iasi), Vlad Ștefan Oros (clasa a VIII-a/Școala Gimnaziala nr. 24 din Timisoara) si Tudor Gabriel Mocioi (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). Medalia de argint i-a revenit lui Radu Herzal (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare).

Olimpicii romani au fost pregatiți și insoţiţi de doamnele Ioana Stoica (profesor la Colegiul Naţional de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Irina Dumitrascu (profesor și inspector in cadrul ISJ Vaslui).

Din delegaţia Romaniei au mai facut parte conf. univ. dr. Sebastian Popescu (decan al Facultaţii de Fizica - Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi), in calitate de reprezentant al Romaniei in comitetul stiinţific al competiţiei, și prof. univ. dr. Radu Constantinescu (Facultatea de Fizica/Universitatea din Craiova), membru al comitetului de coordonare.

Olimpiada Balcanica de Fizica se adreseaza elevilor de gimnaziu (clasa a VIII-a) sau de liceu, cu varsta de cel mult 16 ani la momentul prezenței in concurs. La ediția din acest an au participat concurenți din 11 țari (8 cu statut permanent și 3 cu statut de invitat). 


*Sursa text si foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu