characters characters

O noua carte de povesti ii ajuta pe copii sa nu isi piarda speranta in timpul pandemiei de COVID-19

23 octombrie 2021    |   654 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

UNICEF povestea Tu esti eroul meu
Aceasta resursa pentru parinti, cadre didactice si personalul medical vine dupa succesul primei editii

O noua carte de povesti isi propune sa ii ajute pe copii sa nu isi piarda speranta si optimismul in timpul pandemiei de COVID-19. Povestea este continuarea cartii Tu esti eroul meu: cum pot lupta copiii impotriva COVID-19!, publicata in aprilie 2020.

Ambele carti au fost lansate in urma unei colaborari implicand 60 de organizatii din sectorul umanitar, inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNICEF, Înaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si MHPSS Collaborative for Children & Families in Adversity.

Povestea Tu esti eroul meu 2021: cum isi pot pastra speranta copiii in timpul pandemiei de COVID-19! este inspirata din realitatea cu care se confrunta zilnic milioane de copii de la debutul pandemiei. Pandemia continua sa le perturbe multora dintre ei educatia, activitatile recreative si timpul petrecut cu prietenii, familia si cadrele didactice.

Henrietta Fore, Director Executiv al UNICEF:

„Dupa aproape doi ani de pandemie, viata si rutina a milioane de copii sunt perturbate in continuare. Seria ‘Tu esti eroul meu’ este un instrument minunat si esential pentru parintii si cadrele didactice in incercarea de a-i ajuta pe copii sa inteleaga lumea noua de astazi si sa faca fata propriilor emotii in schimbare”.

Povestea – care se adreseaza, in principal, copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani – urmareste intoarcerea lui Ario, o creatura fantastica ce calatoreste in intreaga lume si ajuta copiii sa descopere speranta in viitor si bucuria in placerile simple. Împreuna cu prieteni vechi si noi, Ario abordeaza temerile, frustrarile si preocuparile cu care se confrunta copiii in actuala faza a pandemiei, explorand totodata diferitele mecanisme la care pot recurge acestia pentru a face fata emotiilor dificile, precum teama, suferinta, furia si tristetea.

La baza noii povesti stau raspunsurile din cadrul unui sondaj la care au participat peste 5.000 de copii, parinti, ingrijitori si cadre didactice din intreaga lume, care au descris provocarile cu care continua sa se confrunte in al doilea an de pandemie.

Pentru copiii de pretutindeni

Cartea este disponibila momentan in limbile araba, bengaleza, chineza, engleza, franceza, portugheza, romana, rusa, spaniola si swahili. Versiunea in limba romana poate fi descarcata.... Predecesoarea ei este disponibila actualmente in peste 140 de limbi, inclusiv in limbajul mimico-gestual si in Braille, avand peste 50 de adaptari pentru animatie video, lectura cu voce, teatru, carti de activitati si formate audio. Printre acestea se numara si o adaptare pentru amerindieni, o carte de colorat pentru copiii din Siria si un desen animat creat de o echipa coordonata de Stanford Medicine din SUA.

Începand cu aprilie 2020, guvernele, universitatile, organizatiile neguvernamentale, institutiile media si celebritatile s-au alaturat Organizatiei Natiunilor Unite pentru a facilita distribuirea in intreaga lume a primei carti din serie. Printre initiative se numara lansarea unor versiuni audio si realizarea de ateliere pe tema cartii in randul refugiatilor din Cox’s Bazar, Bangladesh, difuzarea unei versiuni animate la televiziunea nationala din Mongolia si distribuirea cartii ca supliment gratuit al unui ziar national din Grecia.

Parintii si cadrele didactice pot folosi noua carte de povesti impreuna cu un ghid intitulat ‘Actiuni pentru eroi’, publicat de acelasi grup in februarie 2021. Disponibil deja in peste douasprezece limbi, ghidul ofera parintilor, ingrijitorilor si cadrelor didactice sfaturi cu privire la modul in care pot crea conditiile de care au nevoie copiii pentru a vorbi deschis despre sentimentele si preocuparile lor legate de pandemie, incluzand totodata activitati inspirate din cartile seriei.

Seria ‘Tu esti eroul meu’ este un proiect al Grupului de referinta pentru sanatate mintala si sprijin psihosocial in situatii de urgenta al Comitetului permanent inter-agentii, reprezentand o colaborare unica intre agentiile Organizatiei Natiunilor Unite, organizatii neguvernamentale nationale si internationale si agentii internationale care ofera sprijin pentru sanatatea mintala si sprijin psihosocial in situatii de urgenta. Co-prezidat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, grupul a publicat mai multe resurse de la debutul pandemiei de COVID-19 cu scopul de a ajuta guvernele, organizatiile partenere si cetatenii sa gestioneze impactul pandemiei asupra sanatatii mintale.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu