characters characters

O adolescenta de 17 ani si-a gasit sfarsitul... pe Facebook

10 martie 2010    |   432 vizualizări

Site-ul de socializare Facebook a devenit un adevarat fenomen si, in unele cazuri, o obsesie. Desi a fost creat in scopul de a uni oamenii, Facebook a ajuns sa fie considerat un pericol pentru adolescentii si copiii care il utilizeaza. Criminalii, hotii si persoanele cu un comportament deviant si-au facut incet, dar sigur aparitia pe Facebook, determind autoritatile din Marea Britanie dar si din alte state sa urmareasca atent acest fenomen.


Unul dintre cele mai cunoscute publicatii britanice, Daily Mail, prezinta in editia electronica de marti o serie de tragedii in care numele site-ului de socializare este implicat. In luna octombrie a anului trecut, un barbat a rapit si ucis o adolescenta din Mare Britanie pe care o cunoscuse prin intermediul Facebook.


O adolescenta de 17 ani si-a gasit sfarsitul... pe Facebook
Peter Chapman, in varsta de 36 de ani, si-a ascuns adevarata varsta spunandu-i adolescentei ca are numai 19 ani. Fata a fost sufocata de barbat, iar trupul ei a fost descoperit de autoritati intr-un sant. Ucigasul avea mai mult de 6.000 de "prieteni" pe site-ul de socializare.

In urma acestui incident, pe site-ul Facebook au aparut mesaje prin care utilizatorii sunt avertizati sa "nu stabileasca intalniri cu persoane necunoscute" si sa fie "extrem de vigilenti". Mesajul a fost publicat pe site-ul de socializare ca urmare a mediatizarii cazului adolescentei britanice.


Mama adolescentei ucise de criminalul de pe Facebook ii implora pe parintii din intreaga lume sa nu-si lase copiii nesupravegheati pe internet si sa verifice indentitatea persoanelor cu care se imprietenesc pe site-urile de socializare. "Fata mea avea numai 17 ani, iar criminalul stia exact ce urma sa faca. Nu are nici o remuscare. Planuise intreaga crima", a declarat Andrea Hall.


"Ii trimitea mesaje, iar ea ii raspundea. Asa a inceput totul, prin discutii "prietenesti". Iar fata mea habar nu avea ce urma sa i se intample. Credea ca vorbeste cu un baiat cu varsta apropiata de a ei", a adaugat femeia.


Autoritatile, batjocorite de hoti pe Facebook
Un alt caz care a atras atentia presei este cel al unui infractor evadat din inchisoare care si-a batut joc de politistii britanici folosindu-se se contul sau pe acest site. Barbatul condamnat pentru jaf a postat mesaje batjocoritoare la adresa autoritatilor


Barbatul s-a jucat cu rabdarea autoritatilor britanice timp de mai multe luni, dupa ce a reusit sa evadeze din inchisoare. Cu ocazia sarbatorilor de iarna, acesta a postat o fotografie care il prezinta tinand in mana un curcan fript. "Asta e dovada ca sunt in libertate. In inchisoare nu as fi putut sa fac rost de un curcan...", se lauda barbatul. Infractorul are aproape 4.000 de prieteni pe site-ul de socializare.


 Sursa: www.antena3.ro


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu