characters characters

Numele si prenumele candidatilor la examenele nationale vor fi publicate in format anonimizat

18 iunie 2020    |   1625 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

evaluarea nationala VIII 2020 rezultate anonimizate
In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale prin anonimizarea numelui si a prenumelui. Este prima data de la intrarea in vigoare a RGPD cand notele/rezultatele candidatilor vor fi afisate astfel.

In acest sens, pe 17 iunie, comisiile din unitatile de invatamant/centrele de examen au tiparit din aplicatia informatica EvNat un raport ce contine scoala de provenienta a candidatului, judetul, numele si prenumele candidatului, CNP-ul si codul unic aferent candidatului - exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul judetului). Raportul a fost distribuit fiecarui candidat, in cursul zilei de ieri, in momentul predarii lucrarii scrise la proba de matematica. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat isi va putea vedea rezultatele obtinute la examene.

Listele afisate in centrele de examen si pe site-ul evaluare.edu.ro vor contine urmatoarele informatii: codul unic al candidatului, scoala de provenienta, rezultatele probelor examenului si media.

Decizia a fost luata inclusiv in baza consultarilor cu partenerii sociali - federatiile sindicale reprezentative din invatamant, reprezentantii parintilor, Consiliul National al Elevilor, Consiliul National al Rectorilor - toti fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui si a prenumelui elevului.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, pana la ora 14:00, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

Contestatiile pot fi depuse in zilele de 22 iunie (in intervalul orar 16:00 - 19:00) si 23 iunie (in intervalul orar 8:00 - 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afisa sambata, 27 iunie.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu