characters characters

Neamt: 835 de elevi se bat in matematici

03 noiembrie 2009    |   529 vizualizări

Concursul „Lumina Math“ va reuni, incepand cu 14 noiembrie, peste 800 de elevi din tot judetul, dornici sa-si demonstreze cunostintele in domeniul matematicii. Competitia se va desfasura in trei centre zonale stabilite de Inspectoratul Scolar Judetean.

Micii matematicieni se vor intâlni la Roman, in cadrul Colegiului National „Roman Voda“, in Targu Neamt, la Liceul Comercial „Vasile Conta“ si in Piatra Neamt, la scoala nr 5.


Cei 835 de participanti la „Lumina Math“ mai au timp de pregatire mai putin de doua saptamani. Elevii inscrisi sunt din clasele IV-VIII si vor avea de rezolvat  30 de probleme tip test-grila pentru cei din clasele primare, respectiv 40, pentru cei din gimnaziu.


Fiecare exercitiu are o singura varianta corecta.  Ei vor putea intra in salile de examinare in baza buletinului sau a carnetului de note. Deloc de neglijat, concursul are pregatite pentru primii 20 de elevi priceputi in matematica consistente premii in bani.


Diplomele si rezultatele vor fi anuntate la Bucuresti, pe 12 decembrie. Editia precedenta a concursului a premiat doi elevi ai Scolii Generale nr. 2 din Piatra Neamt. In aprilie 2009, Teodor Rotaru si Diana Dodita au revenit de la Bucuresti cu premii in bani pentru locurile 13 si 18.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu