characters characters

„Muzeul animat”

Un proiect de valorificare a patrimoniului cultural material in benzi desenate

16 noiembrie 2021    |   1183 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

muzeul animat
Muzeul Municipiului Bucuresti lanseaza website-ul www.muzeulanimat.ro, parte din proiectul de valorificare a patrimoniului cultural material in mediul digital „Muzeul animat”, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Pornind de la povestea a sase obiecte din expunerea Muzeului Municipiului Bucuresti, dar si de la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti si Muzeul Olteniei Craiova, ne-am propus sa traducem pe intelesul copiilor notiunea de patrimoniu, care poate fi destul de abstracta pentru ei.

În perioada octombrie - noiembrie 2021 au avut loc sase ateliere online, sustinute de autorul de benzi desenate Mihai Ionut Grajdeanu, despre gramofonul de la Casa Filipescu-Cesianu, un opait de la Muzeul George Severeanu, microscopul de la Muzeul Victor Babes, telescopul de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, teascul de la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti si vasul hibrid de la Muzeul Olteniei Craiova. În urma atelierelor au fost realizate tutoriale de banda desenata pentru fiecare obiect de patrimoniu.

Beneficiarii directi au fost copiii de 7-14 ani din Bucuresti, Craiova si Ștefanesti, insa proiectul este util si cadrelor didactice din invatamantul primar si gimnazial. Fiecare episod din Muzeul animat include informatii utile despre obiectul in sine si o activitate practica sub forma realizarii unei benzi desenate, avand la baza un scenariu original cu replici in rima, interpretat de copii.

Tutorialele de benzi desenate sunt disponibile pe website si pe canalul de YouTube Muzeul animat. Acestora li se alatura sase scurte clipuri video cu muzeografii de specialitate din muzeele mai sus mentionate, care explica importanta alegerii acestor obiecte in proiect. Totodata, am realizat si o expozitie virtuala cu o parte din lucrarile copiilor care au participat la atelierele de benzi desenate organizate in cadrul proiectului.

Profesorii au acum la dispozitie un instrument alternativ de sustinere a curriculei scolare prin intermediul unor lectii aplicate inspirate de valorificarea patrimoniului muzeal.

Pagina de Facebook Muzeul animat - https://www.facebook.com/MuzeulAnimat

Canalul de YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCOfU1wtbVRFhYIPgodnBieQ

Contul de Instagram - https://www.instagram.com/muzeul_animat/

Echipa proiectului: Maria Sfrijan – Manager de proiect; Mihai Grajdeanu – Artist benzi desenate; Veronica Leca – Specialist educatie; Eliana Radu – Specialist comunicare.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu