characters characters

Motricitatea si abilitatile cognitive

16 ianuarie 2019    |   970 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

motricitatea si abilitatile cognitive
Un studiu realizat in Finlanda atrage atentia asupra relatiei dintre motricitate si capacitatea de rezolvare a problemelor in randul baietilor. Studiul a fost realizat pe 371 de copii cu varsta intre 6 si 8 ani. Baietii cu abilitati motorii ridicate au obtinut si rezultate crescute la testele de de abilitati cognitive. Aceasta relatie nu a fost stabilita si in randul fetelor.

Citeste si:

Ce miscari fine pot face copiii pana la varsta de 7 ani?

Dezvoltarea cognitiva in primii ani de viata


Abilitatile motorii evaluate au fost agilitatea, echilibrul si dexteritatea manuala, iar nivelul cognitiv a fost evaluat cu testul de inteligenta Raven.

”Este important sa ne reamintim ca aceste rezultate nu reflecta o relatie cauzala intre abilitatile motorii si nivelul cognitiv. Baietii cu abillitati scazute motorii si cognitive recupereaza deficitul cognitiv si motric in doi ani, dupa cum arata rezultatele noastre.”, arata cercetatorii.

Asadar, studiul arata ca abilitatile motrice sunt asociate cu abilitatile cognitive, dar este prematur sa ne gandim ca stimularea motricitatii copiluui duce la cresterea abilitatilor lui cognitive.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu