characters characters

Miscarea fizica in timpul orelor ii ajuta pe copii sa invete mai bine

28 octombrie 2019    |   570 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

miscarea fizica in timpul orelor
Profesorii care incep lectiile cu cateva minute de miscare, care ii anima pe elevi in timpul orei cu miscari fizice sau pur si simplu folosesc miscarea pentru a arata daca un raspuns este adevarat sau fals, au observat ca elevii obtin performante scolare mai bune.

Citeste si:

Cate ore de miscare fizica sunt recomandate la fiecare varsta

Cum ajuta miscarea invatarea si memoria


Aceste rezultate se explica prin faptul ca atentia elevilor este mai ridicata cand fac si miscare in timpul orei si ii ajuta sa invete mai eficient. „Activitatea fizica este buna pentru sanatatea copiilor si nu trebuie sa uitam ca cea mai mare contributie pentru sedentarism o are scoala prin cele 4-5-6 ore pe care copilul le petrece pe scaun. Studiul nostru arata ca lectiile active din punct de vedere fizic pot fi o completare utila a curriculum-ului. Pot crea o experienta de invatare memorabila, ajutand copiii sa invete mai eficient.”, explica cercetatorii. Din acest motiv, copiii au nevoie de exercitii fizice si de miscare, chiar si atunci cand se afla la ora.

In plus, autorii arata ca aceste rezultate benefice pot fi obtinute prin exercitii fizice simple, pe care profesorii le pot incorpora cu usurinta in lectii pentru a imbunatati invatarea. Cercetarea a analizat date de la peste 12 000 de elevi cu varsta intre 3 si 14 ani.

Printre concluzii, studiul a aratat ca:

  • elevii activi din punct de vedere fizic in timpul orelor se implica mai mult in invare si se concentreaza mai bine asupra instructiunilor profesorilor decat elevii sedentari in timpul orelor.
  • copiii din clasele primare care au avut cate trei lectii active pe saptamana de-a lungul a doi ani au facut progrese mai bune in privinta scrierii si matematicii decat elevii care nu au fost implicati in lectii active. Progresul elevilor activi a fost echivalent cu patru luni de pregatire suplimentara.

 Iata cateva idei de miscare pe care le poti insera in ora:

  • intinderea bratelor si indreptarea spatelui la inceputul orei, urmate de 5 sarituri in aer si 5 genoflexiuni
  • exercitii de incalzire a degetelor care sa cuprinda si flexii, dar si exercitii pentru incheieturi la mijlocul orei, inainte de a trece la urmatorul subiect, poti propune schimbarea copiilor in banci, ultimul rand sa devina primul rand, elevii luandu-si cu ei doar caietul si instrumentul de scris
  • alergarea catre tabla si inapoi la locul din banca, in competitie cu alt elev aflat pe acelasi loc din banca, dar pe alt rand, poate fi un alt exercitiu cand observi ca atentia elevilor incepe sa scada
  • batutul palmelor cu colegul de banca, inainte de a incheia lectia
  • batutul palmelor sau o imbratisare cu colegul de pe randul de langa la mijlocul sau finalul orei
  • jocuri de miscare muzicale cu care sa inchei ora

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu