characters characters

Miopia la copii si joaca in aer liber

09 noiembrie 2018    |   944 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

miopia la copii si joaca in aer liber
Joaca in aer liber nu are doar beneficii pentru dezvoltarea armonioasa a copilului, ci si pentru sanatatea acestuia, reducand riscul copiilor de a suferi de miopie.

Miopia (probleme in a vedea clar la distanta) este din ce in ce mai frecventa in intreaga lume. Pana in 2050, este estimat ca 4,8 miliarde de oameni vor avea aceasta problema de vedere, cu 2,8 miliarde mai mult decat 2010.

Te-ar putea interesa si:

Miopia - cauze si factori care o favorizeaza

Ce trebuie sa stie parintii despre lentilele de contact pentru copii


In China, aceasta tulburare este consdierata epidemica, peste 90% dintre tineri avand miopie.


Desi majoritatea purtatorilor de ochelari dau vina pe mostenirea genetica pentru miopie, genetica nu poate explica aceasta crestere a numarului de persoane care sufera de aceasta problema.

Specialistii arata ca pana acum am subestimat felul in care vederea noastra este afectata de mediul in care traim, mai ales cand vine vorba de mediul exterior. In prezent, studii din ce in ce mai numeroase arata ca joaca in aer liber reduce riscul copiilor de a suferi de miopie.

Nu doar ca joaca in aer liber le da copiilor ocazia sa priveasca la distanta, dar expunerea la lumina naturala de afara este considerata de asemenea importanta, deoarece se pare ca incetineste cresterea axiala a globului ocular. Iar cresterea excesiva a globului ocular este factorul care contribuie la miopie.

Astfel, specialistii considera astazi ca mediul are un rol mai important in riscul pentru miopie decat genetica. Un studiu realizat pe aproape 2000 de gemeni, nascuti intre 1994 si 1996 in Marea Britanie a scos in evidenta mai multi factori care influenteaza riscul de a dezvolta miopie.

O concluzie a studiului a fost ca ace copii nascuti vara au un risc de doua ori mai crescut de a suferi de miopie, cel mai probabil pentru ca incep scoala la varste mai mici decat ceilalti copii, (pierzand astfel o perioada din copilarie in care ar fi putut petrece mai mult timp afara).

De asemenea, un numar ridicat de ore petrecute in fata calculatorului au fost asociate cu cresterea riscului de miopie.

Cercetatorii recomanda parintilor sa aiba in vedere un echilibru intre timpul pe care copiii il petrec in casa si timpul petrecut afara.

Sursa: ScienceAlert.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu