characters characters

Ministerul Educatiei va organiza o sesiune speciala de bacalaureat pentru elevii care participa la olimpiade internationale

09 noiembrie 2009    |   692 vizualizări
 

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiade internationale, ar putea sustine examenul de bacalaureat intr-o sesiune speciala, organizata in perioada 6-12 iunie 2010, anunta Ministerul Educatiei.


'Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, in majoritatea cazurilor, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de bacalaureat. In consecinta, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiade internationale nu pot participa la aceasta sesiune de bacalaureat iunie-iulie 2010, respectiv la examenul de admitere in invatamantul superior 2010'', se arata intr-o nota a Ministerului Educatiei.


In aceasta situatie, MECI propune organizarea unei sesiuni speciale, in perioada 6-12 iulie 2010.


Incepand cu acest an scolar, bacalaureatul va avea doua etape. In prima faza, pe parcursul clasei a XII-a, vor fi evaluate, prin verificari orale, competentele de comunicare in limba romana si, dupa caz, in limba materna. Tot in timpul ultimului an de liceu vor fi sustinute doua probe de verificare a cunostintelor de folosire a computerului si de limbi moderne. Toate aceste evaluari din timpul anului scolar nu se noteaza, dar sunt obligatorii, elevii urmand sa primeasca, dupa trecerea fiecarei testari, cate un certificat de competenta (calificativ).

La finalul clasei a XII-a, in cadrul bacalaureatului se vor sustine trei, respectiv patru probe scrise, in cazul elevilor care au studiat in limba materna. Disciplinele de examen vor fi limba romana, o proba obligatorie corespunzatoare profilului, matematica sau istorie, si una la alegere, in functie de profil. La aceasta ultima proba, elevii care au absolvit un profil real vor putea alege intre chimie, fizica, biologie si informatica, iar cei de la profil uman, intre economie, geografie, logica, psihologie si filosofie.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu