characters characters

Ministerul Educatiei despre oferirea de martisoare si flori de 1 si 8 Martie

25 februarie 2021    |   478 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

martisoare-flori-covid
In ordinul comun nr. 3.235/2021 al Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexa: Masurile sanitare si de protectie in unitatile de invatamant preuniversitar/unitatile conexe in perioada pandemiei de COVID-19 - II. Masuri de organizare a spatiilor, a accesului in unitatile de invatamant preuniversitar/unitatile conexe si a programului scolar, in contextul epidemiologic al infectiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea salilor de clasa).

Martisorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost inscris de UNESCO, in anul 2017, in Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii.

In acest context, Ministerul Educatiei nici nu poate schimba si nici nu doreste sa se implice in schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori si martisoare” in categoria „obiecte personale”.

Ministerul Educatiei nu a transmis si nu va transmite catre unitatile si institutiile de invatamant nicio interdictie in acest sens, dar indeamna la prudenta din perspectiva oricarui tip de interactiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu