characters characters

Mindfulness, materie predata in scolile din Marea Britanie

05 februarie 2019    |   3545 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

mindfulness in scoli
Aproape 370 de scoli din Marea Britanie vor include in curriculum-ul lor o noua materie: mindfulness. Masura face parte dintr-un studiu cu scopul de a imbunatati sanatatea mintala a elevilor.

Citeste si:

Mindfulness si meditatie pentru copii 

Mindfulness pentru parinti 


Copiii vor lucra cu experti in sanatate mintala pentru a invata tehnici de relaxare,e xercitii de respiratie si alte metode care sa ii ajute sa isi gestioneze emotiile.

Scopul studiului este de a descoperi care abordari functioneaza mai bine pentru copii intr-o lume in rapida schimbare. Studiul se va derula pana in 2021, fiind unul dintre cele mi mari din lume, potrivit anuntului Guvernului britanic.

Elevii se vor familiariza treptat cu subiecte legate de sanatatea mintala, stare de bine si fericire, inca de la inceputul claselor primare.

Initiativa a aparut dupa un sondaj care a aratat ca unul din opt copii englezi cu varsta intre 5 si 19 ani suferea de o tulburare mintala in momentul evaluarii in 2017.

Sondajul a arata si o crestere in numarul tulburarilor mintale in randul copiilor cu varsta intre 5 si 15 ani, de la 9,7% la 11,2%. Anxietatea si depresia au fost cele mai comune probleme, afectand unul din 12 copii si adolescenti, mai frecvente in randul fetelor.

Scopul programului nu este doar sa ofere solutii pe termen scurt pentru problemele cu care se confrunta copiii si adolescentii, ci si sa ii ajute sa fie mai pregatiti pentru viata, pe termen lung.

Sursa: NYTimes.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu