characters characters

Micul dejun si notele la scoala

Copiii care nu mananca micul dejun iau note mai mici la examene

21 noiembrie 2019    |   999 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

micul dejun si notele la examene
Elevii care sar peste micul dejun in zilele de scoala obtin note mai mici la examene decat cei care mananca micul dejun regulat, arata un studiu recent realizat de cercetatori din cadrul Universitatii din Leeds.

Citeste si:

Care este legatura dintre micul dejun si notele copiilor

Copiii hraniti sanatos sunt mai fericiti


Studiul a fost realizat cu participarea elevilor care au dat examenul GCSE (General Certificate of Secondary Education), adica in varsta de aproximativ 16 ani.

Analizand rezultatele obtinute la examen, autorii au aratat ca elevii care rareori iau micul dejun au note cu aproape doua puncte mai mici decat cei care nu sar peste micul dejun.

Autorii studiului arata ca „Rezultatele arata ca elevii de gimnaziu sunt dezavantajati daca nu se hranesc suficient dimineata. In Marea Britanie, saracia afecteaza alimentatia copiilor, cu aproximativ o jumatate de milion de copii care vin la scoala prea infometati pentru a putea invata. Studii anterioare au aratat ca micul dejun are un efect pozitiv asupra abilitatilor cognitive ale copiilor, iar studiul actual confirma ca o nutritie necorespunzatoare este asociata cu rezultate mai slabe la scoala.”

In Marea Britanie, scolile ofera pranz gratuit copiilor printr-un program finantat de Guvern, insa nu exista un program asemanator pentru micul dejun. Exista organizatii caritabile care asigura micul dejun in scoli din zone defavorizate, iar unele scoli incearca sa isi finanteze singure programele prin care sa ofere micul dejun elevilor. In prezent, se afla in dezbatere o propunere legislativa prin care micul dejun sa fie asigurat pentru toti elevii.

Studiul este cu atat mai relevant pentru Romania, in contextul unui raport recent al Oranizatiei Salvati Copiii, care arata ca peste o treime dintre copii traiesc sub pragul saraciei, iar deprivarea materiala severa in randul copiilor sub 6 ani (21,5%) este cea mai ridicata in UE (media europeana este de 5,9%). Datele arata si ca 150.000 de copii merg seara la culcare fiindu-le foame (statistica include doar copiii din mediul rural).

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu