characters characters

Miclea: Legea educatiei a fost o incercare esuata de depolitizare a scolii romanesti

19 noiembrie 2009    |   624 vizualizări

 

Legea educatiei nationale a fost o incercare de depolitizare a scolii romanesti, incercare esuata, mai ales ca acest act normativ nu mai are prea multe sanse sa fie promulgat, a declarat seful Comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea.

Nu sunt specialist in drept constitutional, deci nu pot comenta decizia curtii. Mi se pare, insa, una incorecta, deoarece invoca incompatibilitatea dintre functia de director de scoala si calitatea de membru de partid, considerand-o discriminatorie. Dar mai sunt si alte categorii profesionale care trebuie sa respecte reguli de incompatibilitate. Consider ca legea incerca sa depolitizeze scoala, dar a esuat", a explicat seful Comisiei prezidentiale, fost ministru al Educatiei.

Ecaterina Andronescu si sindicalistii au salutat decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), prin care Legea educatiei a fost declarata neconstitutionala. "Decizia CCR priveste asumarea raspunderii, care nu se poate face pe o lege organica, acest act normativ trebuie aprobat de Parlament. Eu am sustinut dintotdeauna acest lucru. Traseul legii va fi, in opinia mea, discutarea in parlament si apoi aprobarea ei", a spus Andronescu.

"Este inadmisibila asumarea raspunderii pe o lege declarata ulterior neconstitutionala, o lege facuta politic, pe genunchi, fara consultarea oamenilor direct implicati. Guvernul Boc ar trebui sa raspunda pentru asta", a declarat presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Curtea Constitutionala a admis, pe 18 noiembrie, sesizarea facuta de Partidul National Liberal si a decis ca Legea educatiei contravine Constitutiei, actul normativ fiind unul dintre cele trei pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea in Parlament in septembrie.

Sursa:www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu