characters characters

MECT premiaza elevii olimpici

16 noiembrie 2009    |   554 vizualizări
 

Elevii laureati în 2009 la concursurile internationale pe discipline vor fi premiati astazi de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). Fondul alocat este de peste 1,2 milioane de lei, relateaza Agerpres.


Festivitatea de premiere va fi organizata la Palatul National al Copiilor pentru cei 80 de elevi care au obtinut distinctii, 108 de profesori care i-au pregatit si 50 de scoli din care provin medaliatii.


Tinerii au obtinut 90 de medalii de aur, argint, bronz si mentiuni speciale la olimpiade internationale sau regionale de matematica, informatica, fizica, chimie, limba romana, geografie, filosofie, limba maghiara, astronomie si astrofizica.


Noile cuantumuri pentru premiantii la olimpiadele internationale sunt: 10.580 de lei - medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim, 8.200 de lei - premiul I/ medalie de aur, 6.950 de lei - premiul II/medalie de argint, 4.990 de lei - premiul III /medalie de bronz si 3.420 de de lei - mentiune (sau diplome echivalente)', potrivit MECT.


Cuantumurile pentru premiantii Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Yakutia, Olimpiadei Central Europene de Informatica, Olimpiadei de Chimie 'D.I. Mendeleev' au un regim special, dupa cum urmeaza: 3.740 de lei - premiul I, 3.200 de lei - premiul II, 2.500 de lei - premiul III si 2.170 de lei - mentiune.

Profesorii care au pregatit olimpicii vor primi un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii lor premiati. Scolii din care au provenit olimpicii i se va acorda tot un premiu, în cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. Fondurile primite de scoli sunt destinate sprijinirii eficientei procesului de învatamant.


Sursa: www.tvr.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu