characters characters

Matematica pentru prescolari

17 aprilie 2018    |   1853 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

matematica pentru prescolari
Noi cercetari arata care sunt activitatile matematice pe care le pot face parintii pentru a consolida abilitatile matematice la copiii mici. De asemenea, studiile arata ca pe masura ce parintii se implica in mai multe activitati matematice alaturi de copii, performanta matematica a acestora creste.

Citeste si alte materiale despre matematica si invatare:


Atitudinea pozitiva fata de matematica, la fel de importanta ca inteligenta


Activitatile matematice pentru prescolari imbunatatesc si vocabularul copiilor


In acest studiu, cercetatorii au implicat 128 copii prescolari in sarcini numerice simbolice si non-simbolice. Parintii copiilor au completat chestionare despre frecventa anumitor activitati numerice pe care le realizeaza impreuna cu copiii lor. Apoi au incercat sa descopere legaturile dintre acestea si rezultatele copiilor la sarcinile numerice.

„Am descoperit ca parintii care ii implica pe copii in activitati de identificare a numerelor, de sortare a obiectelor pe baza de culoare, marime, forma, adunari simple dezvolta abilitati precum cea de a numara. Aceste activitati, precum si discutiile despre bani atunci cand merg la cumparaturi sau masurarea ingredientelor atunci cand gatesc, au fost asociate cu o estimari mai acurate ale copiilor atunci cand vine vorba de pozitia cifrelor in cadrul numerelor. In plus, jocurile de carti sau de societate ii ajuta pe copii sa calculeze mai usor folosind sprijin grafic.”, arata autorii studiului.

Cum poti folosi aceste informatii?

  • Asigura-te ca ii vorbesti copilului tau prescolar despre numere, cantitati, dimensiuni, volum si alte caracteristici matematice, in viata voastra de zi cu zi.
  • Cere ajutorul copilului tau atunci cand vine vorba de numarat, sortat sau combinat diverse lucruri.
  • Jucati-va impreuna jocuri de carti sau de societate.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu